m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / March 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

НАЈАВА

  1. 02 2023.

НАЈАВА

Награђено идејно решење за изградњу новог смештајног блока у Студентском граду  на јавном међународном архитектонско-урбанистичком конкурсу „Студентски град – Београд„  биће представљено у уторак, 7. фебруара 2022. године у 11.30 часова у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2 (источни улаз).

Након обиласка изложбе радова пристиглих на конкурс, у 12 часова обратиће се министар просвете Бранко Ружић, менаџерка за Србију у Развојној банци Савета Европе (ЦЕБ) Надежда Грочкова Лерусте, стални представник Програма Уједињених нација за развој у Србији Јакуп Бериш.

Конкурс ће представити, председница жирија др Гроздана Шишовић, а победничко решење Бурак Пеленк, архитекта из Студија“ Nous Architecture“ из Турске.

Министарство просвете,  због потребе повећања броја смештајних капацитета у студентским домовима у оквиру универзитетских центара, расписало је конкурс за уређење комплекса, изградњу нових и реконструкцију постојећих смештајних капацитета у комплексу „Студентски  град“ на Новом Београду.

Конкурс је расписан уз подршку УНДП, а  спровело је Удружење архитеката Србије.

Komentari