m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

НАЈАВА

НАЈАВА

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и стална представница Уједињених нација (УН) у Републици Србији Франсоаз Жакоб председаваће Заједничком управном одбору за спровођење Оквира сарадње Уједињених нација за одрживи развој са Републиком Србијом 2021-2025. у уторак, 24. јануара 2023. године.

Оквир сарадње Уједињених нација за одрживи развој за период 2021-2025,  у вредности од 364 милиона долара од којих је до септембра 2022. већ реализована помоћ у вредности од 121 милион долара, представља основ за подршку нашој земљи у три важне стратешке области: 1) зелена трансформација; 2) социјална заштита/демографска отпорност и 3) владавина права, људска права, родна равноправност и добро управљање, у складу са из Агендом 2030. и Агендом за приступање Европској унији.

Заједнички управни одбор Владе Републике Србије и Уједињених нација највише је руководеће тело Оквира сарадње Уједињених нација за одрживи развој. Предвиђено је да после уводног дела, у радном делу овог састанка, представници надлежних институција Републике Србије и специјализованих мисија Уједињених нација у Србији разговарају о приоритетима Владе Србије и заједничким активностима са УН у оквиру спровођења Агенде 2030. и циљева одрживог развоја наше земље.

Београд,

  1. јануар 2023. године

Komentari