m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHНАЈАВА

НАЈАВА

Датум: 18.05.2021. година

НАЈАВА

 

У оквиру 6. УН-ове седмице безбједности саобраћаја и кампање „Лако је појас везати“, у сриједу, 19. маја 2021. године, са почетком у 11.00 часова, биће одржан радни састанак у Зворнику на тему стања безбједности саобраћаја на територији Града Зворник.

Састанку ће присуствовати градоначелник Зворника Зоран Стевановић, замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић, те  представници Министарства саобраћаја и веза и Министарства унутрашњих послова. /кабинет градоначелника/

Након састанка, на локацији „Соколско игралиште“ биће одржана  конференција за медије.

На локацији „Соколско игралиште“ од 11.00 до 12.30 часова биће организоване активности на симулатору  превртања возила и на стрмој равни, како би се приказао значај везивања безбједносног појаса.

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, јeдинице локалне самоуправе и Радио-телевизија Републике Српске као медијски партнер проводе кампању „Лако је појас везати!“  у периоду од 11. маја до 11. јуна 2021. године.

Циљ кампање „Лако је појас везати!“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, повећањем употребе безбједносног појаса код возача, путника у возилу и дјечијих ауто сједишта.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова и понашања према употреби безбједносног појаса. Безбједносни појас представља један од најефективнијих елемената пасивне безбједности у возилима.

 

 

 

Komentari