m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

НАЈАВА

НАЈАВА

Министар за европске интеграције  Јадранка Јоксимовић боравиће у среду, 19.маја 2021. године у службеној посети Савезној Републици Немачкој. Том приликом, у Берлину разговараће са високим званичницима немачке владе и парламента о европској интеграцији Србије, преговорима по новој методологији, региону Западног Балкана и билатералним односима Србије и СР Немачке.

 

Предвиђени су сусрети са Михаилом Ротом, државним министром за Европу у Министарству спољних послова те земље, као и са посланицима, члановима Бундестага из Хришћанско-демократску уније (ЦДУ) Јоханом Вадефулом, који је уједно и председавајући Радне групе Уније (ЦДУ/ЦСУ) за Западни Балкан, са Петером Бајером, координатором за трансатлантску сарадњу Владе СРН и  Гинтером Кирхбаумом, председавајућим Одбора за ЕУ Бундестага.

 

Планирани су и сусрети са послаником Социјалдемократске партије (СДП) Јосипом Јуратовићем, председавајућем Парламентарне групе пријатељства за Југоисточну Европу у Бундестагу и представницом Странке слободних демократа (ФДП) у немачком парламенту Ренатом Алт, као и  чланом Бундестага из редова Алијансе 90/Зелени Мануелом Зарацином.

 

Београд, 18.мај 2021. године

 

Komentari