m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoНАКОН ИСТОРИЈСКОГ УСПЕХА СТОНОТЕНИСЕРКЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ  

НАКОН ИСТОРИЈСКОГ УСПЕХА СТОНОТЕНИСЕРКЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ  

НАКОН ИСТОРИЈСКОГ УСПЕХА СТОНОТЕНИСЕРКЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примили су стонотенисерке СТК „Нови Сад” које су пласманом у полуфинале Купа Европе оствариле највећи успех у клупској историји и тиме се пласирале у групну фазу Лиге шампиона за следећу сезону, што је први пут икада за неки стонотениски клуб, било за мушкарце или жене, из Србије. Новосађанке су успеле да дођу до полуфинала и у мечу су савладале елитни мађарски „Будаорши”, чиме се СТК „Нови Сад” сврстао међу осам најбољих клубова Европе у овој сезони. Такође, СТК „Нови Сад” је непосредно пре Купа Европе примио шампионски пехар Суперлиге, шести укупно, а четврти узастопно.

 

– Сјајне стонотенисерке из СТК „Нови Сад” су поново постале шампионке државе и на томе им искрено честитам, као и њиховом трeнеру, а руководству клуба честитам и на одлично  организованом Еврoпском купу који је одржан недавно у нашем граду. Управо је тад новосадска екипа остварила бољи резултат од свих очекиваних, избацивши високорангиране такмичарке из игре и тиме обезбедила учешће у Лиги шампиона. За овај клуб, који без много помпе или специјалних захтева постиже врхунске резултате, се не издваја много новца из градског буџета наспрам неких спортских клубова, који се много жале, траже, при томе и добијају много новца, а све то је у несразмери са њиховим местом на табели. Зато наше стонотенисерке заслужују још већу подршку и могу да служе као пример другима. Честитам девојкама на борбености, храбрости и пожртвованости, јер знамо да остваривање врхунских резултата захтева много одрицања, а желимо им да наставе континуитет одличних резултата и да остваре исте такве у Лиги шампиона где ће на јесен бранити боје нашег града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

 

На пријему су стонотенисерке носиле шампионске мајице са бројем шест и исписаним годинама када су освојене титуле државног првака, а у Градску кућу су донеле и последњи пехар првака Суперлиге Србије. Капитен екипе Тијана Јокић је том приликом истакла да су новосадске стонотенисерке пружиле свој максимум на тренинзима и турнирима и да се то исплатило. Председник УО СТК „Нови Сад” Дан Фрациле је нагласио да ће тај клуб, кроз развој женског спорта, наставити да ниже победе, а да је прилика за то Лига шампиона већ од јесени.

 

– Проносимо име Новог Сада, не само у Србији, већ и у европским оквирима. Као клуб смо расли из године у годину, а већ деценију траје континуитет у којем се успињемо све више на лествици успеха. Имамо младу екипу жељну доказивања, као и велику подршку Града Новог Сада на чему смо неизмерно захвални, јер то омогућава несметан тренажни рад – рекао је Дан Фрациле и обећао да ће СТК „Нови Сад” поверење које ужива оправдати и на европској сцени.

 

Нови Сад, 19. мај 2021. године

Komentari