m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaМр Иван Костић: Државни врх Србије да захтева изручење Караџића у Србију

Мр Иван Костић: Државни врх Србије да захтева изручење Караџића у Србију

Мр Иван Костић: Државни врх Србије да захтева изручење Караџића у Србију
Срамота је да председник Србије, Влада и Министарство правде ни реч нису рекли око процеса депортовања Радована Караџића у злогласни затвор у Енглеској у којем нема одговарајуће безбедности и елементарних услова за нормалан боравак затвореника.

Живот Радована Караџића, који служи казну доживотног затвора, је овим поступком доведен у питање. Затвореници у том енглеском затвору су незаштићени и препуштени на милост и немилост муслиманским екстремистима који су тамо већина и којима је скоро све дозвољено. Српски генерал Радислав Крстић је пре пар година умало убијен у том затвору од стране муслиманских затвореника.

Претходни режим се огрешио о многе представнике војног и политичког врха Србије и Републике Српске тиме што их је испоручио у антисрспки Хашки трибинул. Наши држављани су требали да одговарају пред  домаћим судовима, а не да им се суди и пресуђује без доказа и кривице. Данас многи од тих српских држављана служе казне у затворима широм Европе, где нема основних услова за нормалан боравак затвореника.

Због тога, Српски покрет Двери изнова тражи од Министарства правде да што пре упути званичан захтев Међународном резидуалном механизму за кривичне судове у Хагу, да наши држављани остатак казне одслуже у затворима у Србији.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери

Komentari