m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaМОМИРОВИЋ: ОД ПОНЕДЕЉКА ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ БГ ВОЗ ДО БАТАЈНИЦЕ

МОМИРОВИЋ: ОД ПОНЕДЕЉКА ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ БГ ВОЗ ДО БАТАЈНИЦЕ

МОМИРОВИЋ: ОД ПОНЕДЕЉКА ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ БГ ВОЗ ДО БАТАЈНИЦЕ

Након више од четири године, све линије БГ воза поново ће бити у редовном саобраћају, најавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка железничке станице „Вуков споменик“ у Београду.

Министар је прецизирао да ће од понедељка кренути редован саобраћај БГ воза на линији од Батајнице до Овче. Возови ће у почетку саобраћати на сваких 30 минута у шпицу, а на 60 минута ван шпица.

„Циљ нам је да у наредних месец дана ту линију оспособимо да саобраћа на сваких 15 минута, као и да од понедељка убацимо још једну гарнитуру на релацији Лазаревац – Београд Центар”, рекао је Момировић.

Осим улагања и пуштања у рад брзе пруге од Београда до Новог Сада настављамо да улажемо у целокупну железничку инфраструктуру на територији целе Србије и драго ми је што ћемо грађанима из Батајнице, Земун Поља, Тошиног бунара омогућити потпуно интеграцију у железнички саобраћај, истакао је Момировић.

Министар Момировић је додао да ће од понедељка, 28. марта, бити отворена станица Нови Београд и то део намењен за пријем и отпрем путника. Очекивања су да станица Нови Београд постане најфреквентнија железничка станица у Србији.

Комплетно реновирање станице Вуков Споменик, прво од отварања станице, је у поодмаклој фази и тиме ће јој бити враћен стари сјај из времена када је била отворена. За те намене обезбеђена су средства у износу од 360 милиона динара. Обиласку радова на железничкој станици „Вуков споменик“ присуствовали су в.д. генерални директори „Инфраструктура железница Србије“ и „Србија воз“ Небојша Шурлан и Југослав Јовић, као и Станко Кантар директор ЈКП „Београдски метро и воз“.

 

Београд,

  1. март 2022. године

Komentari