m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaМомировић: Изградња Моравског коридора тече по плану

Момировић: Изградња Моравског коридора тече по плану

Момировић: Изградња Моравског коридора тече по плану

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић оценио је, током обиласка радова на петљи Ћићевац на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца, у склопу Моравског коридора, да је у питању најмодернији аутопут у Југоисточној Европи и пројекат за који се слободно може рећи да ће представљати заоставштину председника Републике Србије и његове политике.

Министар Момировић је истакао да ће аутопут највиших стандарда, учинити да се на територији целе државе подигне квалитет за све привреднике, раднике и грађане.

Он је захвалио радницима и представницима компаније „Бехтел Енка“ на посвећености у извођењу пројекта.

Са министром  Момировићем у обиласку радова били су и директор Коридора Србије Александар  Антић, градоначелница Крушевца Јасмина Паруловић, као и представници компаније „Бехтел Енка“.

Директор Коридора Србије Александар Антић истакао је да се на градњи Моравског коридора интезивно ради како би што пре омогућило да грађани Србије почну да користе овај важан пројекати да је тренутно ангажовано 2.897 радника са више од хиљаду јединица механизације“.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истакла је да ће завршетком аутопута Крушевац добити нову индустријску зону.

Моравски коридор од изузетног је значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника. Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате – Крушевац (27,8км), Крушевац – Адрани (53,8км), Адрани – Прељина(30,6км).

 

 

Београд,

  1. април 2022. године

photo credit MGSI Đ.K.

Komentari