m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар Стефановић у бази Сектора Исток мисије UNIFIL у Либану

Министар Стефановић у бази Сектора Исток мисије UNIFIL у Либану

 

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, који борави у посети контингенту Војске Србије ангажованом у мултинационалној операцији Уједињених нација UNIFIL у Либану, данас се састао са командантом Сектора Исток бригадним генералом Рамоном Армадом Васкезом.

Министра Стефановића у бази Команде Сектора Исток дочекао је комбиновани вод састављен од припадника српског и шпанског контингента.

Генерал Васкез упознао је министра Стефановића са тренутном безбедносном ситуацијом у мисији UNIFIL, са тежиштем на дешавањима у Сектору Исток, задацима који се тренутно реализују, као и саставом и распоредом јединица које чине мултинационалну бригаду.

За ефикасност је важно да сви у мисији функционишу као једна велика породица, рекао је Васкез, наводећи да припадници шпанског и српског контингента гаје изузетне пријатељске односе и истичући изузетан професионализам припадника Војске Србије који се ангажују у оквиру мисије UNIFIL.

Министар Стефановић истакао је да Србија и кроз учешће у мултинационалним операцијама УН потврђује своју опредељеност за мир, стабилност и сигурност и пружа свој допринос њиховом очувању и у светским оквирима.

– Поносан сам на наше припаднике који својим врсним радом дају, такође, заиста један велики допринос ширењу позитивне слике о Србији у свету – рекао је министар Стефановић.

Старији национални представник контингента ВС у Либану потпуковник Ивица Стојановић известио је министра о размештају припадника Војске Србије и задацима које обављају у саставу ангажованих снага.

Он је истакао да сви припадници Војске Србије одлучно и мотивисано приступају својим задацима.

Током данашњег обиласка базе, министар Стефановић је разговарао и са штабним официрима из Војске Србије у Команди Сектора Исток.

Да подсетимо, у мултинационалној операцији Уједињених нација UNIFIL у Либану тренутно се налази 177 наших припадника, од чега главницу чине припадници пешадијске чете у Сектору Исток и вода за заштиту снага у Сектору Запад.

Komentari