m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар Стефановић стигао у Бејрут

Министар Стефановић стигао у Бејрут

Министар Стефановић стигао у Бејрут

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић допутовао је у Либан, где ће током дводневне посете обићи припаднике Војске Србије ангажоване у мултинационалној операцији Уједињених нација UNIFIL.

На аеродрому у Бејруту министра одбране дочекали су амбасадор Републике Србије у Либану Емир Елфић, командант нашег националног контингента у мисији UNIFIL потпуковник Ивица Стојановић и командант Војне полиције Сектора Исток потпуковник Малау Лодвик.

У мисији UNIFIL у Либану тренутно се налази 177 припадника Војске Србије, од чега главницу чине припадници пешадијске чете у Сектору Исток и вода за заштиту снага у Сектору Запад. Такође, старешине наше војске ангажоване су у улози штабних официра у Команди мисије у Накури, у Команди сектора Исток и Команди шпанског батаљона, као и у Националном елементу за подршку.

Током посете министар ће обићи припаднике Војске Србије ангажоване у зони операције, а састаће се и са старешинама снага Уједињених нација – командантом снага UNIFIL генерал-мајором Аролдом Лазаром Саензом, командантом Сектора Запад бригадним генералом Масимилианом Стеком, командантом Сектора Исток бригадним генералом Рамоном Армадом Васкезом и командантом италијанског батаљона пуковником Клаудиом Гуаскином.

У делегацији Министарства одбране и Војске Србије са министром Стефановићем налазе се командант Друге бригаде Копнене војске пуковник Синиша Сташевић, начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица и начелник Центра за мировне операције пуковник Мирјана Миленковић.

 

Komentari