m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар Стефановић са српским мировњацима у Либану

Министар Стефановић са српским мировњацима у Либану

Министар Стефановић са српским мировњацима у Либану: Србија је поносна на своје момке и девојке са плавим береткама

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је припаднике пешадијске чете Војске Србије, ангажоване у Сектору Исток мултинационалне операције UNIFIL у Либану. Он је поручио да су наши мировњаци високопрофесионални и да је Србија поносна на своје момке и девојке са плавим береткама.

– У разговору са руководством UNIFIL у Либану, мировне мисије Уједињених нација, добили смо признање и потврду свега оног што смо знали – да су војници Војске Србије веома високо поштовани и уважени у служби. Имао сам ту привилегију да разговарам са нашим момцима и девојкама који служе овде у UNIFIL мисији, који су претежно из Друге бригаде копнене војске, али и из Команде за обуку и других јединица Војске, и који учествују у заштити мира на територији источног и западног сектора који су им дати у надлежност – рекао је министар Стефановић.

Он се захвалио припадницима Војске Србије ангажованим у мисији у Либану што достојанствено представљају нашу земљу.

– Желим да се захвалим на томе што су заиста високопрофесионални и зато што својим понашањем чине да наша земља буде поносна, али и веома поштована и у оквиру шпанског и италијанског контингента у којима наши војници учествују, али и међу свим другим учесницима једне од најбројнијих мисија Уједињених нација која има преко 10 хиљада припадника снага на територији Либана – рекао је министар Стефановић.

Он је истакао и да ће се Република Србија трудити наставити са опремањем наше војске.

– Да кроз нову опрему и модернизацију омогућимо и да наши мировњаци наставе да обављају своје задаткe по највишим могућим стандардима, као што ћемо се увек трудити да на озбиљан начин водимо рачуна о њиховој безбедности, сигурности и њиховим примањима – рекао је министар Стефановић.

Током сусрета са припадницима најбројнијег састава наших мировњака у оквиру контингента Војске Србије, министар Стефановић разговарао је са припадницима пешадијске чете о условима живота и рада, као и о њиховим утисцима о ангажовању у мисији UNIFIL. 

 


Управа за односе са јавношћу/Public Relations Department
Министарства одбране/Ministry of Defence
Републике Србије/Republic of Serbia

Komentari