m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар Стефановић обишао породицу погинулог потпуковника Дејана Станојевића

Министар Стефановић обишао породицу погинулог потпуковника Дејана Станојевића

Министар Стефановић обишао породицу погинулог потпуковника Дејана Станојевића

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас породицу потпуковника Дејана Станојевића, који је изгубио живот у Демократској Републици Конго.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије са великом тугом примили су вест о погибији часног, стручног и посвећеног официра, који је професионално извршавао задатке у мисији Уједињених нација достојно представљајући нашу државу.

Министар Стефановић навео је да ће Министарство одбране и Војска Србије пружити породици у овом тешком тренутку сву неопходну помоћ и да ће достојанствено чувати успомену на потпуковника Станојевића, који је био официр на част и својој породици, својој војсци и својој отаџбини Србији.

“У овим тешким тренуцима, хоћу да покажемо највеће поштовање за човека који је дао свој живот за вредности и идеале своје земље, служећи у мисији која обезбеђује мир”, рекао је министар Стефановић.

Потпуковник Станојевић страдао је када је јуче приликом реализације редовног задатка извиђања из ваздуха у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго (MONUSCO) на истоку земље дошло до пада хеликоптера.

Станојевић је рођен 22. децембра 1979. године. У Војсци Србије био је од 28. септембра 2002, а у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго био је ангажован од 24. октобра прошле године. Током богате војничке каријере више је пута награђиван и похваљиван, а иза себе је оставио супругу и двоје малолетне деце.

Komentari