m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар Стефановић на промоцији нових подофицира РВ и ПВО

Министар Стефановић на промоцији нових подофицира РВ и ПВО

Вест, фото, видео: http://www.mod.gov.rs/cir/17430/ministar-stefanovic-na-promociji-novih-podoficira-rv-i-pvo-17430
Министар Стефановић на промоцији нових подофицира РВ и ПВО

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Дому Гарде промоцији 89 нових подофицира Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Стефановић је истакао да је у питању класа која улази у историју као прва која је дошла из цивилства и да је задовољан јер је реч о младим људима које одликује изузетна мотивација.

Реч је о првој класи полазника Курса за подофицире РВ и ПВО који су у професионалну војну службу примљени из грађанства, а након селекција по конкурсу и успешног окончања шестомесечних усавршавања за послове одржавања средстава у нашим центрима за обуку и јединицама.

– Ваша земља и ваша војска од вас очекују много. Опредељење за војничку каријеру, и то не било какву него каријеру старешине Војске Србије, није лако. Ваш посао биће одржавање наших летелица и противваздухопловних система. Сви се осећамо сигурно кад знамо да РВ и ПВО ради свој посао. Наша Копнена војска зна да може да изврши сваки свој задатак када РВ и ПВО ради оно шта треба, али нити пилоти могу да лете, нити ПВО системи могу да функционишу, уколико ви нисте најбољи у свом послу – рекао је Стефановић.

Министар одбране изразио је задовољство због посвећености и мотивације које су до сада показали полазници наведеног Курса за подофицире, а у шта се и лично уверио приликом недавног обиласка њихове обуке у Батајници.

– Посао у Министарству одбране и Војсци Србије захтева посвећене људе који изнад свега воле своју земљу. То је посао који је више од професије. Ово је уједно и велика прилика за младе људе, јер је наша земља економски јача и можемо да набављамо најсавременије системе и опрему и са тим ћемо наставити и у наредним годинама – рекао је Стефановић.

Истичући да не сумња у храброст, патриотизам и одлучност младих старешина, навео је да од њих очекује да и у наредном периоду стичу нова знања и вештине.

– Ових првих шест месеци само су добар почетак и добра основа за све оно што ћете, надам се, у свом раду показати и научити у наредном периоду. Очекујем од вас да ћете дати велики допринос изградњи још јаче Војске Србије, јер само јака Војска гарантује да ће наша Србија бити јака, слободна и независна – рекао је Стефановић.

Министар је најуспешнијима у класи – водницима Драгани Гелић, Марку Ивановићу и Ивани Стефановић – симболично доделио ручне сатове.

Водник Драгана Гелић је у свом обраћању истакла је да је период усавршавања био тежак, али занимљив и узбудљив.

– Грађани су одувек били поносни на своју војску, јер је српска војска увек била и остала део свог народа – истакла је Гелић и додала да успех на Курсу и прве чинове млади водници дугују својим инструкторима и старешинама који су са њима несебично делили знања и искуства.

Шестомесечно усавршавање које је претходило данашњој свечаности организовала је и спровела Команда за обуку док је план Курса направила Команда Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на основу потреба за одговарајућим специјалностима подофицирског кадра.

Komentari