m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар Стефановић: Најважнији ресурс наше војске су људи

Министар Стефановић: Најважнији ресурс наше војске су људи

Министар Стефановић: Најважнији ресурс наше војске су људи

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас полазнике курсева за подофицире у Центру за обуку и усавршавање „Наредник Милунка Савић“ у Панчеву. Он је том приликом поручио да је за Министарство одбране и Војску Србије важно да, поред технике и опреме која се стално купује ради унапређења способности, никада не престанемо да размишљамо о инвестицији у најважнији ресурс наше Војске, а то су наши људи.

Министра Стефановића у панчевачкој касарни дочекао је начелник Штаба Команде за обуку бригадни генерал Мухарем Фазлић, док га је о задацима Центра и курсевима који се у њему изводе информисао командант Центра за обуку и усавршавање подофицира потпуковник Предраг Васовић.

– Команда за обуку увек показује због чега је важно инвестирати у усавршавање и тренинг наших људи. Данас сам имао прилику да видим наше најбоље војнике из различитих јединица који долазе на курсеве, који треба да их припреме за прве дужности старешина, односно подофицирске дужности, и један део оних старешина који су већ подофицири, а налазе се у јединицама на дужностима на којима су укључени у планирање најважнијих операција и који се обучавају да потпуно адекватно, стеченим новим знањима, одговоре свим изазовима које такве дужности носе – рекао је министар Стефановић.

Министар одбране је изразио задовољство што је био у прилици да код свих њих види ентузијазам и вољу.

– Драго ми је да видим да ови млади људи заиста искрено желе да се боре за своје место под сунцем у својој војсци и да са великим осећајем и патриотизма, али и припадности нашој војсци, хоће да наставе каријеру у нашој униформи. Оно што сам им поручио јесте да очекујем да раде потпуно посвећено, очекујем да о војницима размишљају на начин као када су они били војници и како су желели да се о њима размишља, и да не забораве да им у руке поверавамо животе људи, због чега очекујемо од њих да на најозбиљнији начин испуњавају своје дужности. Видео сам, на полигонима, кроз различите активности, колико озбиљно Команда за обуку ради, колико су озбиљни курсеви и морам да похвалим њихове активности и не само данас, него и све оно што сам видео у последњих годину и по дана – рекао је министар Стефановић.

Он је данас у панчевачком Центру присуствовао извођењу физичке обуке, војне топографије и стројеве обуке 20. Основног курса за подофицире и 17. Командно-штабног курса, где је потом разговарао са полазницима који су му пренели своје утиске.

Komentari