m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије

Министар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије

Министар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас погоне фабрике „Борбени сложени системи“ у Великој Плани. Он је најавио да ће ове недеље бити испоручено шест нових самоходних хаубица “нора” Војсци Србије, али и да фабрика тренутно ради на нових шест вишенаменских оклопних возила “лазар” и новим количинама борбених оклопних возила “милош”.

-Настављамо разговоре са нашим партнерима из одбрамбене индустрије и овде можете да видите којом импресивном брзином се наставља опремање Војске Србије нашим домаћим наоружањем. Овде смо могли да видимо нових шест хаубица “НОРА”, које ће бити испоручене ове недеље нашој Војсци, затим нових шест „Лазара“ и нове количине „Милоша“ које се раде – рекао је министар Стефановић, након обиласка фабрике.

Он је истакао да се размишља и о новим количинама сложених борбених возила за јединице наше војске, али да се ради и на другим развојним пројектима.

– У овим временима веома је важно да наша земља има капацитет да се ослони на своју војну индустрију и да су наши људи из војне индустрије на време размишљали и о материјалима и о свему оном што је било потребно, да не би морали данас да купују по најскупљим ценама. Драго ми је да су размишљали и о производњи цеви, пошто имамо нашу цевару, што пружа могућност да те цеви у будућности буду и за наше тенкове и за наша артиљеријска средства – рекао је министар Стефановић.

Он се захвалио на озбиљном раду директору Југоимпорт СДПР-а Југославу Петковићу и директору СДПР-ове фабрике “Борбени сложени системи” у Великој Плани Огњену Оливерићу, као и помоћнику министра одбране за материјалне ресурсе Ненаду Милорадовићу.

– Великим напорима учинили су да ових претходних неколико година производња у домаћој индустрији буде и импресивна и ефикасна. Хвала и свим мајсторима који, као што видите, овде даноноћно раде да би наша војска била опремљена и наши војници заштићени на најбољи могући начин – рекао је министар Стефановић.

Данашњем обиласку са министром одбране присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, директор “Југоимпорт СДПР” Југослав Петковић, директор фабрике “Борбени сложени системи” Огњен Оливерић и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић.

Komentari