m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHМинистар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске

Датум: 4. 3. 2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драганом Гњатићем и генералним секретаром Савеза синдиката Републике Српске Гораном Станковићем о могућностима повећања примања запослених у области образовања и културе.

Министар Наталија Тривић рекла је да се у току 2022. године очекује ново повећање плата, те нагласила да се у претходне  три године у континуитету врши повећавање примања за запослене у области образовања и културе.

Саговорници су на састанку изразили обострано задовољство због континуираног раста примања запослених у основним и средњим школама, ђачким домовима и области културе, а који се финансирају из буџета Републике Српске, а наглашен је и значај посљедњег повећања плата крајем 2021. године.

Представници  Савеза синдиката Републике Српске изразили су заинтересованост да се са Министарством просвјете и културе потпишу посебни колективни уговор за запослене у предшколским установама и локалним установама културе али и нагласили да повећање примања зависи од појединачних јединица локалних самоуправа које финансирају наведене установе.

 

Одјељење за односе са јавношћу

 

Komentari