m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHМинистар Петар Ђокић примио захвалницу за допринос изградњи стамбеног комплекса Србима у Косовској Митровици

Министар Петар Ђокић примио захвалницу за допринос изградњи стамбеног комплекса Србима у Косовској Митровици

Датум:  11.05.2021. године

Министар Петар Ђокић примио захвалницу за допринос изградњи стамбеног комплекса Србима у Косовској Митровици.

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић примио је данас захвалницу за допринос изградњи стамбене зграде намјењене Србима у Косовској Митровици. Објекат је изграђен захваљујући ангажовању предсједника Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије али и финансијским средствима које је донирало Министарство на чијем челу је био министар Петар Ђокић.

Захвалницу у облику књиге „Хумано Срце Српске“ и бисте блаженопочившег Патријарха Павла израђену у Лепосавићу на Косову и Метохији министар Петар Ђокић је заслужио и као предсједник Социјалистичке партије која је једина донирала финансијска средства за изградњу Дневног центра под називом „Подржи ме – 9.јануар“ у Косовској Митровици.

Предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов истакао је да је министар Петар Ђокић један од кључних људи захваљујући којима је Влада Републике Српске помогла да се изгради зграда у Косовској Митровици. Зграда има 8 станова за социјално угрожене српске породице са Косова и Метохије, а у њој је и сједиште Дневног центра „Подржи ме – 9.јануар“.

Министар Ђокић је рекао да је врло поносан што је и у функцији предсједника Социјалистичке партије, а и као министар био подршка Србима са Косова и Метохије. „Врло одлучно ћу наставити да пружам помоћ за овакве пројекте јер на овакав начин најбоље манифестујемо јаку везу између Републике Српске и Косова и Метохије“, рекао је министар Ђокић.

 

                                                                                  Министарство енергетике и рударства

Komentari