m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистар националне одбране Републике Анголе у посети Србији

Министар националне одбране Републике Анголе у посети Србији

Министар националне одбране Републике Анголе у посети Србији

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са министром националне одбране и ветерана отаџбине Републике Анголе Жоаом Ернештом душ Сантошом о унапређењу сарадње двеју земаља у области одбране. Како је истакао, већ друга посета министра душ Сантоша Србији за мање од годину дана довољно говори о пријатељству које повезује наше земље већ више деценија, упркос географској удаљености.

Министар Стефановић је истакао да је посета високе државне и војне делегације Републике Анголе нашој земљи веома значајна за развој свеукупних билатералних односа, а нарочито у области одбране, пре свега на пољима војнотехничке, војно-војне, војнобразовне и војномедицинске сарадње. Он је, такође, указао на значај редовних заседања Заједничког комитета за сарадњу у области одбране између две земље који доприносе унапређењу односа, те наступу и пословању српских предузећа на анголском тржишту.

Министар Стефановић се захвалио и овом приликом Републици Анголи на принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Министар душ Сантош захвалио се министру Стефановићу на срдачном дочеку и изразио опредељење своје земље за даље јачање сарадње у области одбране. Он је истакао да Република Ангола веома цени пријатељске односе са Републиком Србијом и нагласио да ће досадашња достигнућа партнерства измећу два министарства, као и заједнички пројекти у будућности, допринети развоју свеукупних билатералних односа.

Раније данас председник Републике Србије Александар Вучић састаo се са министром спољних послова Тетеом Антонијом и министром националне одбране Републике Анголе душ Сантошом, са којима је разговарао о јачању билатералне сарадње, посебно у области економије, одбране и пољопривреде. Састанку на Андрићевом венцу присуствовао је и министар Стефановић.

Komentari