m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHМИНИСТАР МИЛУНОВИЋ ОДЛИКОВАН СПОМЕН-МЕДАЉОМ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ

МИНИСТАР МИЛУНОВИЋ ОДЛИКОВАН СПОМЕН-МЕДАЉОМ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ

Дана: 12.05.2021. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

МИНИСТАР МИЛУНОВИЋ ОДЛИКОВАН СПОМЕН-МЕДАЉОМ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ

 

Клуб генерала и адмирала Србије је, поводом 75. година од побједе над фашизмом и 15 година свог постојања, данас додијелио Спомен-медаљу министру рада и борачко-инвалидске заштите Душку Милуновићу.

 

„Министар Милуновић је својим људским, моралним и професионалним квалитетима доказао да је достојан саборац и да је заслужио одликовање за афирмацију антифашистичке борбе које му уручујемо“, истакао је генерал Саво Сокановић.

 

Генерал Сокановић се у име Клуба генерала и адмирала Србије захвалио министру на досадашњој сарадњи, његовој борби за истину о дешавањима и улози бораца Војске Републике Српске у отаџбинском рату,  залагању за континуирано унапријеђење положаја и  бригу о саборцима, али и његовању традиције ослободилачких ратова српског народа.

 

Честитавши генералима Дан Војске Републике Српске, министар Милуновић је изразио захвалност на урученом признању, истичући да ће му бити част носити Спомен-медаљу Клуба генерала и адмирала Србије. Он је посебно истакао значајну улогу генерала у отаџбинском рату и њиховом храбром и одлучном командовању у одбрани Отаџбине.

 

„Ваш допринос у организовању и часном дјеловању Војске Републике Српске не смије и неће бити заборављен“, рекао је министар на пријему који је са сарадницима уприличио за генерале из Србије, који присуствују обиљежавању Дана Војске Републике Српске.

Komentari