m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHМинистар Лукач се састао са представницом ОСЦЕ-а за слободу медија Терезом Рибеиро

Министар Лукач се састао са представницом ОСЦЕ-а за слободу медија Терезом Рибеиро

Датум: 12.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Министар Лукач се састао са представницом ОСЦЕ-а за слободу медија Терезом Рибеиро

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас се у Бањалуци састао са представницом ОСЦЕ-а за слободу медија Терезом Рибеиро, са којом је разговарао о инструментима заштите новинара у циљу њиховог несметаног рада.

Министар Лукач је истакао да припадници МУП-а РС сарађују са представницима медија на свакодневном нивоу, те да је у том раду видљив висок степен транспарентности и доступности информација медијима, а тиме и грађанима Републике Српске.

Mинистар Лукач је представницу ОСЦЕ-а Рибеиро упознао са стањем по питању напада на новинаре, истичући да је одређен број случајева који је евидентиран у претходном периоду расвијетљен, те да су неки до сада добили и судски епилог који је окончан затворским казнама.

Током разговора министар Лукач и представница ОСЦЕ-а Тереза Рибеиро су акценат ставили на пријетње које долазе путем друштвених мрежа. Они су истакли да је потребно дугорочно уложити доста труда у циљу изналажења инструмената који ће бити ефикасни у борби против овог облика угрожавања безбједности.

Представница Рибеиро је нагласила да нема ништа виртуелно у пријетњама путем друштвених мрежа, те да дуготрајна злостављања често прерастају у физичке нападе.

Саговорници су се усагласили да треба тражити најбоља законска рјешења у погледу заштите новинара.

Министар Лукач и представница ОСЦЕ-а Рибеиро су се усагласили да је састанак и разговор био користан и отворен, те да у наредном периоду треба наставити са сарадњом у свим видовима.

 

                                                                                                НАЧЕЛНИК

Komentari