m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМинистарка проф. др Дарија Кисић отворила манифестацију  „Ко се лепо носи, тај се и поноси“

Министарка проф. др Дарија Кисић отворила манифестацију  „Ко се лепо носи, тај се и поноси“

Министарка проф. др Дарија Кисић отворила манифестацију

 „Ко се лепо носи, тај се и поноси“

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић отворила је манифестацију „Ко се лепо носи, тај се и поноси“, на којој су жене из Срема, Баната и Бачке представиле допринос очувању традиције.

Министарка Кисић истакла је да су жене Баната, Бачке и Срема пример како сви треба да се удруже и заједно раде на очувању традиције и културног наслеђа, јер се заједничким радом може апсолутно све.

“Ви представљате невероватну енергију и показујете истински дух нашег народа, показујете да смо људи великог срца и да смо земља која раширених руку дочекује све”, поручила је Кисић.

Министарка Кисић је рекла да су жене јаке и храбре и да је прави тренутак да покажу колико су способне да допринесу још бржем развоју Србије. Проф. др Кисић је указала на велики значај оваквих манифестација, којима се чувају име, обичаји, наслеђе, традиција и држава Србија.

Манифестацији су присуствовале и државне секретарке у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић и Душанка Голубовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

Манифестацију је у Галерији Београд организовало Удружење жена „Наше наслеђе“, а том приликом организована је ревија оригиналних народних ношњи, дефиле учесника програма, изложене су народне рукотворине, а свој рад представило је неколико културно уметничких друштава са територије Војводине.

 

Београд, 19. март 2022. године

Autor fotografija – Đorđe Krstić

Komentari