m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaHronikaМигранте одало љуљање камионске приколице

Мигранте одало љуљање камионске приколице

  Београд, 26. мај 2021. године

Мигранте одало љуљање камионске приколице

 

Цариници су од почетка године открили готово 400 миграната, спремних да се изложе најразличитијим ризицима по живот и здравље, како би се домогли неке од развијених европских земаља.

Приметно је да се у последње време, осим у унутрашњости камионских товара, све чешће крију у сандуцима за одлагање алата, тзв. „палетарницима“.

Илустративан је случај који се десио 25. маја 2021. године на прелазу Богојево, када су их цариници и полиција пронашли у камионској приколици која је изненада почела видно да се „љуља“.

Све се одиграло када је на ред за контролу на излазу из земље пристигао камион новосадских регистарских ознака који је из Сомбора ка Словенији превозио 25 тона пшеничног брашна у ринфузи.

Како су царинска обележја била неповређена, а документација уредна, није било разлога за детаљан преглед камиона.

Међутим, приликом рутинског прегледа приколице специјализованим огледалом, цариник је уочио да је церада на крову камиона оштећена, што је ипак изазвало сумњу да у товару поред брашна има и „слепих путника“.

Када је приколица изненада почела да се љуља у то више није било никакве сумње.

У брашну је било „затрпано“ пет млађих мушкараца, без било каквих докумената код себе.

Често се деси да илегалци „залутају“ у унутрашње испоставе, као што се догодило шесторици младића, који су прошле недеље уместо у некој од земаља ЕУ завршили на испостави Ужице, скривајући се у товару ПВЦ гранулата из Грчке.

Цариници на прелазу Прешево су од почетка године открили око 70 миграната и како сами кажу, нагледали се свакојаких сцена приликом њиховог проналажења у камионима који углавном долазе из Македоније или Грчке.

Међутим и најискуснији међу њима су били у чуду, када су пре неколико дана у једном камионском „палетарнику“ пронашли чак осам људи, спакованих попут сардина у том уском и скученом простору.

Камион који су мигранти покушали да искористе како би илегално прешли границу, превозио је кромпир из Грчке ка Београду.

Komentari