m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМеђународни дан девојака

Међународни дан девојака

САОПШТЕЊЕ

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, упутила је свим девојкама и девојчицама честитку поводом Међународног дана девојака у информационо комуникационим технологијама ICT Girls Day.

Драге девојке и девојчице, будите храбре, одважне и образујте се у складу са савременим токовима, пратећи своје афинитете, али имајући у виду да су дигиталне вештине основа готово свих послова будућности. Министарство трговине, туризма и телекомуникација настојаће као и до сада да вам омогући доступност и сигурност нових технологија, поручила је министарка.

Она је нагласила да ресорно министарство спроводи бројне пројекте за веће укључивање ученица у област нових технологија, између осталог, организујући предавања, такмичења, менторске програме у оквиру иницијативе Дан девојака у ИКТ-у.

Овај међународни дан обележава се од 2010. године на иницијативу Републике Србије, у организацији Међународне уније телекомуникација (ИТУ), са циљем подстицања већег учешћа девојчица и девојака у технолошке области. До сада је у акцијама тим поводом учествовало 377.000 девојчица из 171 државе.

Глобална тема овогодишњег Дана девојака у ИКТ-у је „Access and Safety“.

 

Београд,

  1. април 2022. године

Komentari