m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМере против Ковид 19 дале ефекта захваљујући тимском раду инспектора  

Мере против Ковид 19 дале ефекта захваљујући тимском раду инспектора  

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Мере против Ковид 19 дале ефекта захваљујући тимском раду инспектора  

Београд, 18. март 2022. године

 

„У протеклих 500 дана инспектори су свакодневно били на терену и извештавали нас о раду за претходни дан и то у тачно одређено време. Овако организован систем рада никада раније није постојао, сада је први пут држава радила као један. Поред наших хероја – лекара и медицинских радника, инспектори у Србији били су у првим борбеним редовима и захваљујући њима мере су се поштовале и дале су ефекта“, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић данас на скупу „Постигнути резултати координисаних надзора над применом противепидемијских мера на сузбијању ширења вируса Ковид 19“.

Она је присутне подсетила да су Влада Републике Србије и Координациона комисија за инспекцијски надзор формирале Радну групу за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19 са задатком усклађивања, координисаних надзора и контроле примене противепидемијских мера. Поред републичких инспекција, како је навела, у рад су се укључили и комунална инспекција и милиција, као и остале инспекције Града Београда и свих јединица локалне самоуправе у Србији.

„Спроведено је више од 1,2 милиона надзора и изречено преко 13,5 хиљада прекршајних налога, а значајни су и бројеви који говоре о изреченим превентивним мерама, јер стање пандемије Ковид 19 није само ствар примене прописа, већ и ствар духа и свести целе нације“, истакла је Обрадовић.

Према њеним речима, држава је у претходне две године доносила ни мало лаке и ни мало популарне одлуке и мере, али је успешно одговорила на Ковид 19 пандемију. Обезбеђене су вакцине, лекови и медицинска опрема и омогућено да грађани живе, а привреда ради и у овим тешким временима, закључила је Обрадовић.

На данашњем скупу, који је организовала Координациона комисија за инспекцијски надзор, о резултатима рада Радне групе за сузбијање ширења вируса Ковид 19 говорио је њен руководилац др Горан Стаменковић. Овом приликом уручене су и захвалнице инспекторима из 25 јединица локалне самоуправе у Србији, а посебна признања додељена су представницима Новог Сада за тимски рад, Ниша за употребу апликације за очитавање Ковид сертификата, а за изузетан допринос комуналној инспекцији и милицији Чачка, Шапца и Лесковца.

Министарка  Обрадовић наградила је плакетом чланове Координационе комисије и Радне групе др Стаменковића, Јелену Мићић, Данијелу Лончар, као и Одељење санитарне инспекције Министарства здравља.

 

Komentari