m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМЕДИЦИНСКА ШКОЛА „7. АПРИЛ” ДОБИЈА НОВИ БЛОК И ФИСКУЛТУРНУ САЛУ

МЕДИЦИНСКА ШКОЛА „7. АПРИЛ” ДОБИЈА НОВИ БЛОК И ФИСКУЛТУРНУ САЛУ

МЕДИЦИНСКА ШКОЛА „7. АПРИЛ” ДОБИЈА НОВИ БЛОК И ФИСКУЛТУРНУ САЛУ

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић присуствовала је приредби којом је обележен Дан Медицинске школе „7.април”. Та школа основана је 1946. године у Новом Саду, а од 1977. године, када је школа постала васпитно – образовна организација позивноусмереног образовања и васпитања средњег ступња, носи име датума којим се обележава Светски дан здрављa.

Честитајући Дан школе, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је истакла да Медицинска школа „7.април” већ 76 година важи за пример успешног школског колектива.

– Поносимо се овом школом која је препозната као изузетна у својој области образовања, те половина ученика која је похађа живи на територији Града Новог Сада, а друга половина долази из градова и општина широм Србије. Њена специфичност се огледа и у мултикултуралности и чињеници да је „7. април” једина школа у нашем граду у којој се настава одвија на три језика, односно српском, мађарском и словачком. Уверена сам да ће школа, са својих 1600 ученика који се школују у девет образовних профила, остати светионик знања и важна установа која има изузетну одговорност, да доприноси здрављу свих нас – изјавила је Дина Вучинић.

Она је додала да је овогодишњи буџет за образовање највећи у историји Новог Садa и износи 6,3 милијарди динара и да се много инвестира у градњу и реконструкцију школа, набавку најсавременијих наставних средстава, као и у стипендије и награде за најбоље ученике.

– У овој школи у току је реализација значајне инвестиције од преко 400 милиона динара. Почетком године започети су радови на доградњи објекта и фискултурне сале са пратећим садржајима, тако да ће ова школа бити проширена за додатних две хиљаде квадрата и добити салу од близу 300 квадрата. У оквиру пројекта предвиђено је и опремање стоматолошке ординације, тако да ће ученици и запослени у овој школи после дужег временског периода коначно имати најбоље услове за учење, вежбање и рад, као што и заслужују- истакла је Дина Вучинић.

Директор школе Ђорђе Искрин се захвалио чланици Градског већа за образовање Дини Вучинић на разумевању захваљујући којем ће школа убудуће још успешније функционисати.

– Наша школа постоји већ 76 година, а више од 50 радимо у овом здању које је својевремено било једно од најмодернијих у Војводини. После много деценија, а поготово за време пандемије суочавали смо се са разним изазовима, али Град је препознао наше потребе и добили смо велика средства за изградњу новог блока школе и сале што ће нам олакшати рад и помоћи да одржимо квалитет образовања који је у овој школи увек био на веома високом нивоу – рекао је Ђорђе Искрин.

 

Нови Сад, 13. април 2022. године

Komentari