m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaМатић у посети Чачку

Матић у посети Чачку

САОПШТЕЊЕ

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић састала се данас у Чачку са градоначелником тог града Милуном Тодоровићем, поводом потписивања Уговора за пројекат изградње видиковца „Каблар“ на подручју Овчарско-кабларске клисуре.

Матић је оценила да Чачак располаже значајним природним ресурсима, који заузимају доминантно место у креирању туристичких понуда наше земље.

Врх Каблара ће добити јединствени стаклени видиковац који ће се састојати из три засебне целине – платоа, а први у низу плато за који је ресорно министарство определило средства у износу од 80 милиона динара биће подигнут на 879 метара надморске висине, прецизирала је министарка.

Она је додала да ресорно министарство такође финансира набавку првог еколошког туристичког брода у Србији – тримарана у износу од 20 милиона динара и да се при реализацији свих пројеката на подручју клисуре води рачуна о очувању животне средине, као и о заштити постојећих верских објеката.

Интензивним радом у међуресорној радној групи и удруженим снагама министарстава која се баве ресорима туризма, екологије и инфраструктуре план је да се овај крај обнови и да се сви његови потенцијали ставе у пуну функцију, истакла је Матић и додала да је ресорно министарство до сада определило 135 милиона динара у оквиру Пројекта националне иницијативе за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је од 2015. до 2022. године, за пројекте развоја туризма у општини Чачак определило укупно 199.184.500 динара.

 

Чачак,

  1. март 2022. године

Komentari