m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМатић: Министарство награђује младе учешћем на Глобалном туристичком самиту у Соренту (Италија)

Матић: Министарство награђује младе учешћем на Глобалном туристичком самиту у Соренту (Италија)

 Матић: Министарство награђује младе учешћем на Глобалном туристичком самиту у Соренту (Италија)

 

Министарка трговине туризма и телекомуникација Татјана Матић позвала је младе људе у Републици Србији, узраста од 12 до 18 година, да се пријаве за учешће на Првом Глобалном омладинском туристичком самиту (GYTS).

GYTS се одржава у периоду од 27.  јуна – 3. јула 2022. године у граду Соренто у Италији, као платформа коју је развила UNWTO у сарадњи са Владом Републике Италије. Циљ самита је да се пружи прилика младима из целог света да представе своје идеје и предлоге за будућност одрживог туризма у оквиру Агенде за одрживи развој 2030.

„Република Србија, као чланица Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO), активно учествује у иницијативама које ова организација спроводи ради унапређења светског туризма. Част нам је што можемо да допринесемо једној оваквој иницијативи и сигурна сам да имамо много младих људи са фантастичним идејама којима ће нас представити у најбољем светлу на предстојећем самиту“, поручила је министарка Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација као награду изабраном делегату и његовом пратиоцу, обезбеђује превоз и трансфере, а трошкове смештаја и боравка у Италији сноси Светска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO).

 

Више информација о позиву и начинима пријаве налазе се на  линку.

 

 

Београд,

  1. април 2022. године

Komentari