m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoМАНИФЕСТАЦИЈА ”INVICTUS CHALLENGE 2022” ПОЧЕЛА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ

МАНИФЕСТАЦИЈА ”INVICTUS CHALLENGE 2022” ПОЧЕЛА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ

МАНИФЕСТАЦИЈА ”INVICTUS CHALLENGE 2022” ПОЧЕЛА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ

 

Манифестација ”Invictus Challenge 2022” коју организује Спортско удружење ”INVICTUS NS 021” одржана је на Петроварадинској тврђави. Реч је о јединственом спортском такмичењу у којем је око хиљаду такмичара, свих узрасних категорија тестирало своје психофизичке способности, а такмичење у којем су учествовали појединци и тимови подразумевало је прелажење природних монтажно-демонтажних препрека и на стази дужине осам километара.

Овогодишњем изазову ”Invictus Challenge 2022”, као такмичар приступио је и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвијтићанин који је отварајући манифестацију изразио задовољство што се данас, у Новом Саду промовишу спорт, рекреација и боравак у природи.

– Физичка активност је веома битна за све нас и Град увек подржава све оне који промовишу рекреацију, а најбоље је када се такви догађаји одвијају на отвореном. Свесни тог значаја за физичко и ментално здравље, ми као Управа за спорт и омладину, нисмо само фокусирани на професинални спорт, већ подстичемо и овакве догађаје који својом атрактивношћу подстичу наше суграђане, различитог узраста па чак и оне најмлађе да буду активни. Ово је већ традиционална манифестација и ја се захваљујем организаторима, Спортском удружењу ”INVICTUS NS 021” што на креативан начин промовишу праве вредности – истакао је Огњен Цвјетићанин.

Према речима организатора, циљ манифестације је да се кроз спортски атрактиван догађај, овога пута, промовише једно од најлепших места у Новом Саду, Петроварадинска тврђава. Како су нагласили намера је да, кроз савладавње препрека и кретање кроз подземне ходнике, такмичари упознају тврђаву из друге перспективе кроз митове, узбудљиве приче и легенде.

 

Нови Сад, 26. март 2022. године

Komentari