m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaМали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс

Мали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс

Београд,  12. мај 2021.

 

Мали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс

 

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас се састао са регионалним директором за источну и северну Европу и југоисточну Азију компаније Ванси Ерпортс Емануелом Менантоом, са којим је разговарао о напретку и статусу пројекта концесије аеродрома „Никола Тесла“, као и о утицају пандемије вируса корона, посебно на авио-индустрију.

 

Двојица саговoрника сагласили су се да је пандемија вируса корона знатно утицала на све привредне гране, али да је београдски аеродром којим управља Ванси Ерпортс упркос кризи која је узрокована, успео да одржи ниво услуга и да настави са планираним инвестицијама и проширењима капацитета.

 

Министар финансија је честитао господину Менантоу на две награде које је Аеродром Никола Тесла добио од Међународног савета аеродрома за квалитет услуге за 2020. годину, које је пружена на аеродрому „Никола Тесла“ и награду за најбоље хигијенске мере у региону. Оценио је да је преданост концесионара, пре свега безбедном путовању у доба пандемије, истовремено и знак да се пројектом концесије управља на прави начин.. Истакао је да га радује  чињеница да се „Никола Тесла“ нашао  међу најбољим аеродромима у категорији 5-15 милиона путника у Европи према оцени путника.

 

Како је објаснио представник Ванси Ерпортса, у току су велики радови на реконструкцији аеродрома „Никола Тесла“ који укључују и проширење и модернизацију зграде терминала за бољи комфор и корисничко искуство.  Цео пројекат ће допринети још бољем позиционирању ове компаније у региону, као и у Европи.

 

Менанто је напоменуо да ће Ванси Ерпортс наставити да слуша глас путника у одржавању квалитетне услуге и безбедног путовања. Рекао је и да га радује брз опоравак српске привреде и оценио да је држава Србија на прави начин одговорила на кризу изазвану пандемијом.

 

Министар је саговорнику поручио да је у првом кварталу ове године забележен бољи резултат него што је пројектовано, те да очекује да ће годишњи раст БДП-а бити већи од планираних 6 одсто. Нагласио је да се ове године издваја чак 7,2 одсто буџета за капиталне инвестиције, што ће додатно погурати привредни раст Србије.

 

Мали је рекао и да је брз опоравак дефинитивно усмерен правовременим мерама и брзој реакцији Републике Србије, посебно по питању набавке чак четири вакцине, што је услов за достизање колективног имунитета и потпуно отварање земље.

 

Саговорници су закључили да верују у наставак досадашње успешне сарадње, као и да се надају да ће веома брзо пандемија вируса корона бити иза нас, што ће позитивно утицати и на опоравак авио-саобраћаја.

Komentari