m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaМали потписао уговор са добитницом стана у првом извлачењу наградне игре „Узми рачун и победи 2021“

Мали потписао уговор са добитницом стана у првом извлачењу наградне игре „Узми рачун и победи 2021“

Београд,  21. мај 2021.

Мали потписао уговор са добитницом стана у првом извлачењу наградне игре „Узми рачун и победи 2021“

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали и директор Републичке дирекије за имовину Јован Воркапић, потписали су уговор о стану са добитницом стана у насељу Земунске капије, у првом колу наградне игре „Узми рачун и победи 2021“ Иреном Станојевић.

Срећна добитница сведок је да се упорност исплати, пошто је за учешће у овом колу наградне игре до сада послала преко 300 коверата.

„Нисам само ја сакупљала рачуне. Ту је и супруг, а имала сам помоћ и од свекрве, њених и наших пријатеља, куме, сестре. Сви су помогли у томе. Могу да кажем да ћу наставити да сакупљам рачуне и учествујем у овој наградној игри. Драго ми је што сам допринела и буџету Републике Србије“, одушевљено је прокоментарисала Ирена Станојевић и додала да је коверте редовно попуњавала док је њен син Виктор, стар свега три и по месеца спавао.

Ирена са супругом и сином живи у Бачинцима, каже да је одушевљена наградом, али да још увек нису договорили да ли ће се преселити у Земун.

Министар Мали честитао је срећној добитници и њеној породици, не само на освојеном стану, већ и на жељи да помогну буџету Републике Србије.

„Мислим да су Ирена и њена породица апсоулутни рекордери, пошто су послали преко 300 коверти. У базену је у тренутку извлачења било око милион и 200 хиљада коверата, а већ данас имамо око милион и 600 хиљада коверата и њихов број из дана у дан расте“, рекао је он.

Напоменуо је да је Ирена Станојевић пример како треба да се понашају сви када је у питању борба против сиве економије.

„Боримо се за сваки динар, јер од новца из буџета финансирамо и изградњу путева, вртића, школа, набављамо све оно што је неопходно за живот грађана. Набављамо и вакцине, уређујемо здравствене установе и чинимо све што може да помогне, бар у овом тренутку, у борби против пандемије вируса корона“, објаснио је он.

Истакао је да ће наредних месеци бити усвојен Акциони план за борбу против сиве економије, који ће дефинисати све активности до краја 2025. године.

„То је снажна борба, која подразумева координиран рад свих министарстава, свих институција у борби против сиве економије. Ова наградна игра треба да допринесе да се свест грађана још више развије. Сви треба да знамо да када уђемо у продавницу, нешто купимо и узмемо фискални рачун, то значи да су сви порези плаћени, и да се тај новац слива у буџет, уместо да се појединци богате на рачун свих нас“, навео је Мали.

Министар је нагласио да српска економија расте из месеца у месец, а да је до краја године у плану изградња чак осам ауто-путева, нове болнице, школе.

„Ми градимо уређену земљу, али морамо имати и уређен однос грађана према узимању фискалних рачуна“, закључио је министар финансија.

Правила наградне игре непромењена су у односу на прошлу годину. У свакој коверти треба да буде десет фискалних рачуна или десет слипова платних картица, минималне вредности од 100 динара. Поштарина се не плаћа, а рачуни који се узимају у обзир су од 1. априла 2021. Наградни фонд је повећан са 250 милиона на 350 милиона динара, па ће до краја године бити додељено 16 станова и 60 аутомобила фијат 500 Л.

 

Komentari