m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiH„Лако је појас везати“

„Лако је појас везати“

Датум: 27.04.2022. године

НАЈАВА

 

У оквиру кампање „Лако је појас везати“, сутра, 28. априла 2022. године, биће одржано предавање и превентивне активности у Дервенти, са почетком у 11.00 часова. /Центар за културу/

 

Предавање на тему „Употреба дјечијих ауто-сједишта“ биће одржано у Центру за културу, док ће у кругу Спортске дворане у Дервенти средњошколци испробати симулатор превртања возила и стрме равни. У оквиру наградне игре, биће уручено 13 дјечијих ауто-сједишта.

 

Осим наведених активности, биће уприличен радни састанак у кабинету градоначелника, гдје ће се разговарати о раду локалног Савјета, стању безбједности саобраћаја на територији Дервенте и превентивним кампањама које ће се проводити.

 

Конференцији ће присуствовати директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић, градоначелник Дервенте Милорад Симић, те представници субјеката који проводе кампању.

 

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, јeдинице локалних самоуправа, Радио-телевизија Републике Српске као медијски партнер и компанијa „Витинка“ као друштвено одговорна компанија у периоду од 08. априла до 12. маја 2022. године провeшће превентивну кампању Лако је појас везати!“

Циљ провођења кампање Лако је појас везати!“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, повећањем употребе безбједносних појасева код возача и путника у возилу и дјечијих ауто-сједишта.

 

                                                                                                         СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

Komentari