m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHКонференција у оквиру пројекта “Унапређење капацитета јавних служби у области управљања отпадом у прекограничном региону”

Конференција у оквиру пројекта “Унапређење капацитета јавних служби у области управљања отпадом у прекограничном региону”

Датум: 27.5.2021.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Конференција у оквиру пројекта “Унапређење капацитета јавних служби у области управљања отпадом у прекограничном региону”

 

Помоћник министра за просторно планирање, грађевинарство и екологију Републике Српске Свјетлана Радусин, са сарадницма, присуствоваће сутра, 28.5.2021. године, у Сремској Митровици

(хотел  „Срем“)  конференцији у оквиру  пројекта „Унапређење капацитета јавних служби за управљање отпадом у прекограничном региону“,  у оквиру ИПА програма.

Ријеч је о прекограничном пројекту који заједнички реализују Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине у Влади АП Војводине, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Републичка управа за инспекцијске послове и ЈНУ „Институт за заштиту и екологију Републике Српске“.

Пројекат, чија је вриједност 516.938,13 евра и који се финансира из ИПА фондова, започео је 5. априла, а у плану је да се у наредне 2 године, кроз бројне пројектне активности и набавку опреме, унаприједи рад органа надлежних за заштиту животне средине, повећа ефикасност надлежних инспекција, побољша систем надзора животне средине и унаприједи сарадња са невладиним организацијама.

Министарство за просторно урађење, грађевинарство и екологију Републике Српске носилац је активности које се односе на унапређење капацитета из области заштите животне средине.  Ова компонента обухватиће анализу постојећег законодавства из области заштите животне средине, креирање базе података из области заштите животне средине, првенствено базе података о отпаду и отпадним водама. У оквиру ове компоненте биће организовани и експертски семинари, округли столови и радионице који ће се одржавати у Сремској Митровици и Бијељини.

Конференцију ће отворити Владимир Галић, потпредсједник Покрајинске владе и покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине, а изјаве за медије су предвиђене од 12 – 12:30.

 

Komentari