m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoКондициона гађања из наоружања оклопних јединица

Кондициона гађања из наоружања оклопних јединица

Кондициона гађања из наоружања оклопних јединица

Припадници тенковског батаљона из састава Четврте бригаде копнене војске реализовали су на полигону „Орешац“ редовна гађања из наоружања тенка М-84.

Реч је кондиционој обуци професионалног састава јединице, која се реализује ради одржавања и унапређења обучености тенковских посада за уништавање противничких оклопних возила, живе силе и других борбених средстава. На стрелишту су реализована припремна и школска гађања, која представљају важан сегмент обуке пре реализације бојевих гађања и учешћа на тактичким вежбама.

Тенкисти Четврте бригаде копнене војске су на гађању остварили врлодобре и одличне резултате и тако показали висок ниво оспособљености за реализацију додељених мисија и задатака, што је уједно и потврда квалитета обуке реализоване у јединици.

Тенкови М-84 су основно борбено средство тенковских батаљона у саставу бригада копнене војске. Намењени су за брза, смела, изненадна и снажна борбена дејства, пре свега у извођењу офанзивних борбених операција, али и у противоклопној борби, што им обезбеђује водећу улогу и значај у првој и другој мисији Војске Србије.

Komentari