m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHИ јавна тужилаштва имају мање заосталих предмета у односу на претходне године

И јавна тужилаштва имају мање заосталих предмета у односу на претходне године

Датум:  25.05.2021. година

САОПШТЕЊЕ

И јавна тужилаштва имају мање заосталих предмета у односу на претходне године

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић, разговарао је данас,  у Бањој Луци,  са главним републичким јавних тужиоцем, замјеником главног републичког јавног тужиоца-специјалним тужиоцем те главним окружним јавним тужиоцима у Републици Српској.

На састанку је разговарано о резултатима рада и условима за рад јавних тужилаштава у Републици Српској као и о унапређењу правних прописа из области кривчног законодавства како би се побољшали организација и ефикасност јавних тужилаштва.

Сходно томе а према обједињеном годишњем извјештају о раду за сва тужилаштва, констатовано је да су у претходној години јавна тужилаштва у Републици Српској била ефикасна у свом раду.

На састанку је оцијењено да је на резултат рада јавних тужилаштава у знатној мјери утицала пандемија изазвана корона вирусом али и да су поједина јавна тужилаштва, на крају прошле године, имала мање заосталих предмета у односу на претходне године.

Министарство правде у Влади Републике Српске ће и даље настојати да обезбиједи све услове који се односе на организацију и пословање тужилаштва, у складу са својим законом утврђеним овлаштењима.

Komentari