m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaИзјава потпредседница Владе и министарке културе и информисање Маје Гојковић:

Изјава потпредседница Владе и министарке културе и информисање Маје Гојковић:

Београд, 13.5.2021.

Изјава потпредседница Владе и министарке културе и информисање Маје Гојковић:

“Ширење неистина о сину председника Републике Србије и његово довођење у везу са навијачким и криминалним круговима на основу, у најмању руку, спорних објава навијачких група није и не може се сматрати слободом медија, већ политичким обрачуном и одсуством одговорности, коју би медији морали имати у сваком тренутку свог рада.

Задатак медија, без обзира на уређивачку политику коју имају и мотиве који стоје иза тога не може бити таргетирање и цртање мете било чије деце. Зато осуђујем овакве покушаје да се под плаштом слободе медија син председника криминализује, а све заправо у циљу дискредитације председника Републике Србије.

Позивам и новинарска удружења да не остану нема на ове појаве и да укажу на важност поштовања етичких стандарда и професионалног поступања медија и новинара, што је у интересу читавог нашег демократског друштва.

Свесни смо да се дезинформације, укључујући и обмањујуће и лажне вести, данас много лакше пласирају, и да је борба против таквих штетних појава један од главних изазова са којима се суочавају у мањој или већој мери све државе па и наша.

Зато ће Министарство које водим наставити посвећено да ради на изградњи области информисања и медија”.

 

 

 

 

Komentari