m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / February 6.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHИзјава за јавност – Младен Иванић

Изјава за јавност – Младен Иванић

Изјава за јавност

 

– Позивам господина Додика да наведе једну позитивну ствар коју су његови савезници из Хрватске урадили за српски народ и Републику Српску икада, а посебно претходних година откада он његује најближе односе са њима. Без обзира на његова оправдања, евидентно је да власт у Републици Српској и БиХ, на челу са Додиком, упорно прави уступке Хрватској, а да ништа заузврат од тога немамо – рекао је почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић поводом изјаве српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да је он придобио Хрватску за савезника.

Иванић каже да је његов приступ политици увијек био да се требају градити везе и пријатељски односи међу државама, али засноване искључиво на реципроцитету.

– У овом случају реципроцитета нема, него нас је г. Додик довео у поређен положај у односу на Хрватску, што он, веома политички наивно, сматра савезништвом. Након свега што је од стране г. Додика урађено за интерес Хрватске, па и проглашавање њима битног инфраструктурног пројекта српским националним интересом, тешко да може навести иједан потез Хрватске који је нама конкретно придонио. Зато су веома оправдане и голим оком видљиве тврдње да се ту не ради ни о каквом савезништву него о подаништву интересима Хрватске од стране владајућег режима у Републици Српској и БиХ – навео је Иванић.

 

Бања Лука, 27.9.2022.године

Информативна служба ПДП-а

Komentari