m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHИзјава за јавност – Миланко Михајилица

Изјава за јавност – Миланко Михајилица

Саопштење за јавност

 

– Издајничка и поданичка политика Милорада Додика није почела загрљајима и слављем злочиначке акције „Маестрал“, него коријене вуче још у почецима његове каријере на челу СНСД-а, неће престати док не уништи Републику Српску, а једино што се може учинити против тога јесте да га пошаљемо тамо гдје му је мјесто: на сметљиште политичке историје – рекао је Миланко Михајилица, члан Предсједништва ПДП-а.

Михајилица каже да је једина особа у историји Републике Српске коју су странци довели на власт управо Додик.

– Високи представник Карлос Вестендорп је смијенио легално изабраног предсједника Републике Српске, проф. Николу Поплашена, јер је одбијао да повјери формирање Владе Републике Српске Милораду Додику. Знао је Поплашен с ким имамо посла, са „дашком свјежег вјетра на Балкану“ Мадлен Олбрајт, који је дао обећања да ће ослабити Републику Српску, па ни по цијену смјене није хтио да се прода и да он лично издајнику да власт у руке – навео је Михајилица.

Он истиче да све што је касније услиједило потврђује да је Додик, који је на СФОР-овим тенковима дошо на власт и којег је подржавала администрација србомрсца Била Клинтона, о чему су извјештавали и овдашшњи медији, чинио све што би чинио слуга српских противника.

– Није му било доста што нам је уништавао будућност, него је продао и нашу прошлост предајом јасеновачке грађе, па сада Хрватска може да лицитира са бројем жртава у нашем највећем стратишту и најмонструознијем логору у Европи – истиче Михајилица.

Михајилица се присјетио и Додикове повезаности са високим представницима.

– Карлост Вестендорп га је довео на власт и присуствовао његовом излагању експозеа када је први пут постао предсједник Владе. Са Валентином Инцком је друговао, био му је редован гост на слави, али вјероватно је најстрашније оно што је радио са Педијем Ешдауном и његовим замјеником Грејмом Дејем. Правили су спискове за политички и правни одстрел Срба, па су тако само у једном дану смијенили 59 функционера Републике Српске, махом из СДС, затим и ПДП-а и тако насилно почистили свом послушнику наставак политичког пута. Смијењен је и Мирко Шаровић, којем су пуних 9 година била одузета људска права, није могао да се запосли, отпутује, уђе у било коју институцију, па чак ни у своју странку – каже Михајилица.

Додаје да Додик ипак посебну везу и даље има са Хрватима:

– Поред прославе на његовом имању на дан када је Зоран Милановић обиљежавао прогон и убијање Срба у западнокрајишким општинама, те одликовао јединице ХВО које су то чиниле, Додику ни раније није било мрско да се грли и прави савезе са тим човјеком који је Србе називао шаком јада и који је забранио посјету Јасеновцу предсједнику Србије, г. Вучићу. Зато и не чуди што Додик није био јуче у Козарској Дубици на централном обиљежавању Дана одбране западних граница Републике Српске – није се хтио замјерити својим хрватским пријатељима. Такође, док је претходни сазив Савјета министара питање градње одлагалишта нуклеарног и радиоактивног отпада на Трговској гори надомак Новог Града изнио на свјетску сцену о чему  се расправљало на многим догађајима који се тичу те тематике, Савјет министара који предводи СНСД о томе једноставно ћути и пушта Хрватску да мирно наставља радове. Изгледа да им није довољно што су већ растјерали трећину становништва, него желе да потпуно опустоше општине у сливу Уне и отјерају још 250.000 људи – каже Михајилица.

 

Бања Лука, 18.9.2022.године

Информативна служба ПДП-а

 

Komentari