m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHИзвјештај против три лица у оквиру међународне акције „Кет“

Извјештај против три лица у оквиру међународне акције „Кет“

Датум: 12.05.2021. године

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ            

Извјештај против три лица у оквиру међународне акције „Кет“

Управа за борбу против тероризма и екстремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Полицијом Републике Аустрије, а под надзором Тужилаштва БиХ спровела је оперативну акцију кодног назива „Кет“ због постојања сумње да је од стране више лица почињено кривично дјело „Организовани криминал“ у вези са КД „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе“ и „Неовлаштени промет  опојним дрогама“.

На подручју Републике Аустрије од стране полицијских службеника у претходном периоду једно лице је лишено слободе, док су јуче, 11.05.2021. године полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма поступали по наредби Суда БиХ, те  извршили претрес на двије локације на подручју града Бања Луке, а које користи осумњичено лице Д.М.

У склопу акције „Кет“ пронађено је и привремено одузето четири (4) килограма експлозива НИТРОПЕНТА (ПЕНТ), 10 метара штапина, осам комада електричних упаљача и четири електрична саботажна упаљача, одређена количина опојне дроге кокаин, зелене биљне материје која својим изгледом подсјећа на опојну дрогу „марихуану“, пиштољска и пушчана муниција различитог калибра, те остали предмети који се могу користити као докази у даљем кривичном поступку против осумњичених лица.

Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај о почињеним горе наведеним кривичним дјелима против три лица.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је у спровођењу оперативне акције „Кет“ подржао пројекат ИПА 2019 „Борба против тешког криминала на Западном Балкану“ .

 

                                                                                         НАЧЕЛНИК

 

                                                                                   Мирна Миљановић

Komentari