m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHИзвршена расподјела средстава за спорт за 2022. годину

Извршена расподјела средстава за спорт за 2022. годину

Извршена расподјела средстава за спорт за 2022. годину

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић донио је Одлуку о расподјели средстава за спорт и физичку културу за 2022. годину, којом је Закључак о расподјели средстава за спорт Савјета за спорт градске Скупштине исправио и ускладио са важећим Правилником Града Бијељина у тој области. Најважније измјене Одлуке у односу на Закључак су изједначавање средстава која ће бити издвојена за школе спорта, кроз повећање средстава за школе фудбала, повећање средстава за фудбалске клубове који се такмиче у рангу од прве до шесте лиге, као и равномјернија, правичнија и уједначенија расподјела средстава између клубова у свим категоријама спорта, у складу са Правилником.

–  Иако је важећи Правилник усвојен у текућем сазиву Скупштине Града Бијељина, Савјет за спорт, који је њено радно тијело, у великој мјери игнорисао је његове смјернице при доношењу свог Закључка, због тога сам Одлуком морао исправити Закључак и ускладити га са Правилником. Циљ ове Одлуке је да, водећи се смјерницама датим у Правилнику, прерасподијели средства која су планирана Закључком Савјета за спорт, кроз смањивање неоправданих и превеликих разлика у висини средстава која су додијељена спортским клубовима у истим категоријама, уз уважавање њихових стварних резултата, величине и трошкова. Трудимо се да све наше спортске колективе третирамо једнако и системски, те да међу њима не буде оних који су, по било ком основу, повлаштени или дискриминисани. Такође, циљ нам је да већу пажњу посветимо школама спорта, које су окосница дугорочног развоја, и мјесним спортским, најчешће фудбалским, клубовима, који су годинама били занемарени иако су врло често једини центри друштвеног живота и здравља наших мјесних заједница – истакао је градоначелник Петровић.

У складу са начелом транспарентности, коме је Градска управа Града Бијељина искрено посвећена, скениране копије градоначелникове Одлуке о расподјели средстава за спорт и физичку културу за 2022. годину и Закључка о расподјели средстава за спорт Савјета за спорт Скупштине Града Бијељина можете погледати у документима који се налази у прилогу.

Кабинет Градоначелника

Komentari