m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaЗА НОВОСАЂАНЕ 93 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

ЗА НОВОСАЂАНЕ 93 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

ЗА НОВОСАЂАНЕ 93 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

 

Новосађанима ће у 2022. години бити доступно 78 милиона динара за унапређење енергетске ефикасности и то за замену столарије, уградњу изолације, инсталирање котлова и пећи на еколошки прихватљиве енергенте, као и за уградњу соларних колектора и соларних панела.

Град Нови Сад је за ове потребе обезбедио 40 милиона динара, док је Министарство рударства и енергетике пружило подршку са додатних 38 милиона динара.

У циљу успешне реализације пројеката унапређења енергетске ефикасности објеката јавне намене Град је определио средства у износу од 15 милиона динара.

Ове активности су планиране у оквиру два изузетно значајна стратешка документа: „Програм енергетске ефикасности Града Новог Сада за период 2022 – 2024. године” и „План енергетске ефикасности Града Новог Сада за 2022. годину”.

Рационално коришћење енергије и повећана употреба обновљивих извора енергије доприносе смањењу емисије гасова стаклене баште, ублажавању климатских промена и унапређењу квалитета животне средине, што представља одговоран приступ управљању енергијом и безбедан пут ка одрживом развоју Града.

 

Нови Сад, 7. март 2022. године

Komentari