m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaHronikaЗаплењена роба вредна скоро 40.000 евра

Заплењена роба вредна скоро 40.000 евра

Заплењена роба вредна скоро 40.000 евра

 

Цариници су 7. марта 2022. године на прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, у два случаја спречили покушај кријумчарења електроматеријала и пумпи за воду, чија је вредност процењена на готово 40.000 евра.

Први прекршај је откривен када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен комби алексиначких регистарских ознака са приколицом, на којој је био натоварен нерегистрован, полован аутомобил ”форд фиеста”.

Његов једини путник, 38-годишњи држављанин Србије, пријавио је за царињење половни аутомобил и нешто употребљаваних ствари за домаћинство.

Приликом прегледа товарног дела комбија, поред пријављене робе, цариници су пронашли и преко 400 разних делова и опреме за трафостанице, чија је вредност процењена на око 30.000 евра.

Заједно са електроопремом, чија вредност премашује трећину вредности возила, до окончања прекршајног поступка пред судом, биће задржан и комби вредан око 7.000 евра.

У другом случају, који се на истом прелазу догодио неколико сати касније, ради детаљне контроле заустављен је комби немачких регистарских ознака, којим је путовао брачни пар из Ваљева.

Путници су приликом сусрета са цариницима рекли, да сем личног пртљага немају ништа да пријаве.

Током прегледа, поред личних ствари у товарном делу комбија пронађене су и четири нове пумпе за воду ”Kessel”, чија је вредност процењена на око 8.000 евра.

 

Група за односе са јавношћу

Komentari