m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / March 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaHronikaЗадржани луксузни сатови и вредан накит

Задржани луксузни сатови и вредан накит

 

Задржани луксузни сатови и вредан накит

 

Цариници су 3 и 4. фебруара 2023. године на аеродрому ”Никола Тесла” и прелазу Вршка Чука  спречили покушаје кријумчарења непријављене луксузне робе чија укупна вредност премашује износ од 60.000 евра.

Најпре су 3. фебруара у ручном пртљагу једног путника, који је допутовао летом из Цириха, откривени фирмирани сатови, накит и аксесоар, чија је вредност процењена на готово 55.000 евра.

Прекршај је откривен када је у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за царињење, заустављен 34-годишњи страни држављанин који је негирао да има било шта да пријави.

Међутим, детаљном контролом у његовом коферу пронађена су три ручна часовника робних марки ”Cartier” и ”Rolex” у оригиналним паковањима са рачунима, према којима њихова укупна вредност премашује 45.000 евра.

Поред тога у коферу се нашао и накит робих марки ”Fred” и ”Hermes”, као и једна женска ташна, новчаник и шал ”Hermes”, уз које су такође пронађени оригинални рачуни, на основу којих је утврђено да вреде готово 10.000 евра.

Следећег дана, 4. фебруара, на прелазу Вршка Чука у прекршају су се нашла двојица страних држављана који су се из Бугарске упутили ка Србији носећи са собом 116 грама тежак златни накит који нису пријавили.

Иако су обојица изјавила да немају ништа да пријаве, цариници су током контроле у личној торбици једног од њих открили златни накит вредан готово 430.000 динара, док се у унутрашњем џепу јакне његовог сапутника нашло још накита процењеног на скоро 325.000 динара.

Подсећамо путнике да је најсигурније да пријаве све драгоцености које носе са собом и тако избегну непријатности и ризик да им оне буду привремено или трајно одузете. То се односи како на лични накит који носе на себи или у пртљагу, тако и на другу робу веће вредности. Уколико је реч о пријављеној роби чија вредност не прелази 3.000 евра, њено царињење је могуће на лицу места, односно на самом граничном прелазу.

 

Група за односе са јавношћу

Komentari