m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА „ПРОГОВОРИ ДА ВИДИМ КО СИ”  

ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА „ПРОГОВОРИ ДА ВИДИМ КО СИ”  

ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА „ПРОГОВОРИ ДА ВИДИМ КО СИ”

 

Уз подршку Града Новог Сада, око 300 ученика новосадских основних и средњих школа, током четири месеца похађало је радионице културе говора одржане у оквиру пројекта „Проговори да видим ко си”. Завршни догађај пројекта, у форми јавног часа одржан је данас у КС „Еђшег” а полазници су том приликом демонстрирали стечена знања и вештине на теме разговетности, вербалне и невербалне комуникације, употребе речи и неговања српског језика.

Догађају је присуствовао начелник Градске управе за образовање Радован Koвачевић који је истакао да Град Нови Сад поред тога што издваја велика средства за одржавање рада школа, подржава пројекте чији је циљ развој вештина ученика.

– У протеклом периоду, због начина рада у школама који је био проузрокован корона вирусом ученици су имали мање директног контакта и комуникације са професорима или међусобно. Ове радионице препознали смо као добру прилику да им у том смислу помогнемо и ослободимо страха од комуникације- изјавио је Радован Koвачевић.

Према речима представника Удружења “Изражајност” које реализује овај пројекат Милана Босиљчића циљ радионица је да се млади подстакну да користе више речи, да се јасније изразе и да се култура њиховог говора подигне ни виши ниво. Он је објаснио да су ученици били подељени у десет група и да је свака група имала 16 сати обуке, да би данас стекли вештине у начину изражавања, артикулацији и техници гласа, невербалном изражавању и другим видовима комуникације.

Полазници радионица, Никола Сунајко ученик петог разреда ОШ „Вук Караџић” и Анђела Штиглић, ученица првог разреда Средње Електротехничке школе, изразили су задовољство због стеченог знања и искуства истичући да су на радионицама, на креативан и занимљив начин научили како да се боље изражавају, користе мање поштапалица и да победе трему од јавног излагања.

 

Нови Сад, 28. март 2022. године

Komentari