m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoЗАВРШЕТАК ДОМА ЗДРАВЉA НА АДИЦАМА ПОЧЕТКОМ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

ЗАВРШЕТАК ДОМА ЗДРАВЉA НА АДИЦАМА ПОЧЕТКОМ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

ЗАВРШЕТАК ДОМА ЗДРАВЉA НА АДИЦАМА ПОЧЕТКОМ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је објекат Дома здравља ”Нови Сад” у насељу Адице који је у завршној фази изградње. У објекту ће бити смештене све службе Дома здравља. Процене су да ће пружати услуге за 17000 грађана, а пројектован је да капацитет буде за 30 посто већи, како би могао да задовољи и будуће потребе.

– Сад се већ види како ће овај лепи објекат изгледати. Добар је темпо реализације инвестиције са недраматичним кашњењем које је оправдано, јер добављачи из иностранства због Kороне нису могли да испоруче материјал на време. Ово је улагање у здравље грађана, a Адице по први пут добијају објекат какав заслужују. Пројекат је вредан 230 милиона динара и све се финансира из буџета Града. У току су финални радови прве фазе, за неки дан почиње друга фаза, што значи постављање подова, инсталација, лифтова, партерно уређење, а предвиђени су соларни панели и зелени кров. Пројекција је да ће у јануару 2022. године све бити завршено и тада ће, након опремања, амбуланта почети да ради. Циљ нам је да што пре завршимо објекат на Лиману, који се после 40 година реконструише уз помоћ Владе Републике Србије, а тај посао вредан је преко 600 милиона динара. Ове године уговарамо по жутом фидику пројектовање и изградњу објекта Дома здравља на Видовданском насељу који ће бити сличан овом. У наредној недељи очекујемо да буде расписан тендер за изградњу вртића на Адицама, и то је наредна велика инвестиција у овом насељу – рекао је градоначелник Вучевић. Он је такође нагласио да Град преговара са Исламском заједницом око размене земљишта, како би се на Адицама градила и основна школа како је предвиђено по урбанистичким плановима. Вучевић се захвалио здравственим радницима на укупном ангажману и подсетио на значај вакцинације.

 

– Дисперзија пунктова за вакцинацију даје одличне резултате. У Променади се вакцинисало 3700 људи, а у Биг-у преко 500 грађана, док је њих преко 4000 вакцинисано у приградским насељима. Тренутно је у Новом Саду 103 000 потпуно вакцинисаних грађана и 35 500 који су примили једну дозу. Циљ је да се што пре дође до 105 000 потпуно ваксиницаних, јер тада би могло доћи до релаксације мера. Како је рекао министар Лончар, 99 посто људи који се лече у болницама нису били вакцинисани. Ово је трка за људске животе, али и за економију, за плате и пензије и вакцинација мора да иде још брже – закључио је Вучевић. Како је изјавио директор Дома здравља ”Нови Сад” др Веселин Бојат и изградња овог објекта потврђује да је здравство један од приоритета Града Новог Сада.

 

– Припремамо и набавку опреме и биће ово репрезентативан објекат на који ћемо бити поносни, а на Лиману ћемо имати здравствени објекат највеће енергетске ефикасности – рекао је др Бојат.

 

Нови Сад, 14. мај 2021. године

Komentari