m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaДСС ИЗАБРАО РУКОВОДСТВО СТРАНКЕ

ДСС ИЗАБРАО РУКОВОДСТВО СТРАНКЕ

ДСС ИЗАБРАО РУКОВОДСТВО СТРАНКЕ

Демократска странка Србије одржала је редовну XIV Скупштину странке на којој се бирао председник, Потпредседници и чланови Главног одбора.

На место председника странке, реизабран је господин Милош Јовановић, док су за потпредседнике изабрани Дејан Шулкић, Зоран Сандић и Предраг Марсенић.
„Поносан сам што су ми чланови ДСС-а указали поверење да наставим да водим странку која је увек била на страни cрпског народа, негујући државотворну политику са националног и демократског аспекта. Подршка и одговорност коју сам добио обавезује да наставим још енергичнију борбу на српској политичкој сцени, како би наша земља постала слободнија, независнија, развијенија и поносна на историју, културу и национални идентитет“, рекао је Милош Јовановић.

Он је такође додао да су припреме за предстојеће изборе са коалиционим партнерима из ПОКС-а и још низом удружења и група грађана увелико у току, у оквиру Национално- демократске алтернативе- НАДА.
Скупштинтина се одржала у складу са епидемиолошким мерама без масовног окупљања, а гласање се обављало у седиштима округа широм Србије.

Милош Јовановић српски је политиколог и правник, председник ДСС и доцент на Правном факултету Универзитета у Београду.

Рођен је 19. августа 1976. године у Београду. Средњошколско образовање стекао је у Петој београдској гимназији. На Универзитету Париз I Пантеон-Сорбона је 1999. године дипломирао на Правном факултету, а 2000. године на Одсеку политичких наука Сорбоне.
На истом универзитету је завршио магистарске студије из међународних односа 2001. године са радом на тему: La reconnaissance internationale des indépendances slovène et croate („Међународно признање словеначке и хрватске независности”), ментор професор Шарл Зоргбиб.

Докторску дисертацију одбранио је у децембру 2010. године на тему: Légitimité et légitimation du recours à la force dans l’après-guerre froide. Étude de cas: l’intervention militaire de l’OTAN contre la République fédérale de Yougoslavie (1999), („Оправданост и оправдавање употребе силе у послехладноратовском периоду. Студија случаја: Војна интервенција НАТО против Савезне Републике Југославије 1999. године”), ментор професор Шарл Зоргбиб, Универзитет Париз I.

Ожењен, отац двоје деце. Говори француски и служи се енглеским језиком.

Komentari