m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaHronikaДрога у жвакама, лабелу, тетрапаку сока, рукавици…

Дрога у жвакама, лабелу, тетрапаку сока, рукавици…

Београд, 21. мај 2021. године

Дрога у жвакама, лабелу, тетрапаку сока, рукавици…

Мада углавном долазе из земаља где је такође забрањена употреба дроге, поједини путници не одустају од сакривања малих количина различитих наркотика, за тзв. „личну употребу“, на потпуно невероватним местима, где их вероватно нико, осим искусних цариника не би никада ни тражио.

Тако су цариници на Градини два дана заредом, 19. и 20. маја 2021. године, у сарадњи са полицијом, проналазили пакетиће марихуане, кокаина, хашиша и семена индијске конопље у лабелу за усне, кутији жвакаћих гума, тетрапаку пуном сока и у кеси са смећем. Неколико дана раније је и у новосадској пошти откривена пошиљка пуна епрувета са семеном марихуане.

Први случај на Градини откривен је када је за детаљну контролу на излазу из земље издвојен аутомобил „фолксваген мултиван старлајн“ немачке регистрације, којим су путовала двојица браће, турских држављана, старих 33 и 37 година.

Иако су на уобичајено питање цариника одговорили одрично, рекавши да са собом носе само личне ствари, већ на самом почетку контроле се испоставило да нису рекли истину.

Наиме, личним претресом у џепу јакне млађег брата прнађена је ручно прављена цигарета марихуане. Он је и у другом џепу јакне крио латекс рукавицу, која је такође била напуњена овим наркотиком.

Даљим прегледом возила, између седишта су пронађена два тетрапака пуна сока, у којима је поред течности било и неколико пакетића марихуанe и хашиша.

Напослетку је и у кеси са смећем пронађен пакетић кокаина замотан у папирну марамицу, као и две епрувете и једно оригинално папирно паковање са укупно 60 семенки индијске конопље.

Наредног дана, такође на излазној страни овог прлеаза, у сличном покушају осујећен је 27-годишњи турски држављанин који је путовао у друштву нешто старијег држављнина Француске.

Међу личним стварима у аутомобилу „пежо 308“ француске регистрације, којим су путовали, пронађена су два грумена кокаина, сакривена међу жвакаћим гумама у оригиналној пластичној кутији, након чега су чак и у лабелу за усне пронађенa два пакетића марихуане.

У оба случаја путнике су, заједно са откривеним наркотицима, преузели полиција и тужилаштво.

Интересантан је и случај поштанске пошиљке у којој је на испостави Пошта Нови Сад пронађено седам епрувета са 43 семенке марихуане.

Семе наркотика послато је из Крања у Словенији, а захваљујући будности цариника није испоручено примаоцу у Темерину.

Komentari