m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoДржавни секретар Маја Мачужић Пузић примила делегацију Министарства спољних послова Португалске Републике

Државни секретар Маја Мачужић Пузић примила делегацију Министарства спољних послова Португалске Републике

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Државни секретар Маја Мачужић Пузић примила делегацију Министарства спољних послова Португалске Републике

 

Београд, 18. мај 2021. године

 

Државни секретар Министарства Маја Мачужић Пузић примила је данас делегацију Министарства спољних послова Португалске Републике, коју предводи државни секретар МСП Португалије Еурико Дијас Бриланте (Eurico Dias Brilhante).

У разговору су размењене информације о добрим праксама рада јавних управа у Србији и Португалији, са посебним освртом на систем еУправе и модернизацију рада јавне управе у обе земље.

Мачужић Пузић упознала је делегацију Португалије са значајним резултатима које је наша држава постигла увођењем еУправе, посебно у време Ковид 19 пандемије, када је држава била у могућности да грађанима понуди низ електронских услуга, од услуге заказивања тестирања на Ковид 19, исказивања интересовања за вакцинацијом, до уписа деце у вртиће, основне и средње школе електорнским путем, али и пријаве грађана за финансијску помоћ државе. Она је упознала колегу Брилантеа и са другим видовима модернизације јавне управе, као што је увођење Јединственог управног места (ЈУМ) које треба да омогући поједностављивање процедура и административних поступака између грађана и јавне управе.

Државни секретар МСП Португалије Бриланте представио је резултате реформе јавне управе у својој земљи посебно у делу који се односи на унапређење пореског система и система социјалне заштите.

У разговору је оцењено да би министарства две државе задужена за питања државне управе могла да унапреде сарадњу потписивањем Меморандума о разумевању, посебно имајући у виду да следеће године Србија и Португалија обележавају 140 година од успостављања билатералних односа.

Komentari