m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoДОДЕЉЕНА НОВЧАНА СРЕДСТВА ГРАЂАНИМА ЗА НАБАВКУ БИЦИКЛА

ДОДЕЉЕНА НОВЧАНА СРЕДСТВА ГРАЂАНИМА ЗА НАБАВКУ БИЦИКЛА

ДОДЕЉЕНА НОВЧАНА СРЕДСТВА ГРАЂАНИМА ЗА НАБАВКУ БИЦИКЛА

 

Чланица Градског већа за имовину и имовинско-правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мира Раденовић присуствовала је конференцији у оквиру реализације програмске активности пружања подршке за набавку бицикла као еколошки прихватљивог транспорта у 2022. години коју је организовало удружење „Друштво за промоцију природе Србије”. Након успешно спроведеног Јавног позива, ове године је 1802 грађанина остварило право на новчану подршку од 10 хиљада динара за набавку новог бицикла.

 

– Град Нови Сад је први у Србији издвојио средства у износу од 18 милиона динара за пружање подршке грађанима за набавку новог бицикла. Ова активност je у великој мери допринела да се број бициклиста на улицама Новог Сада повећа са тенденцијом да бицикли у наредним годинама у великој мери замене коришћење аутомобила. Град је у 2021. години постао богатији за 1604 бицикла. Акција се наставља и у 2022. години за шта је Град издвојио додатних 20 милиона динара. Након спроведеног Јавног конкурса, одабрано је удружење „Друштво за промоцију природе Србије” које реализује програмску активност пружања подршке за набавку бицикла. Заинтересованост грађана је и ове године била изузетно велика, а пријавни формулар је попунило 8125 грађана – истакла је Мира Раденовић и додала да је  план је да се ова активност настави и у наредним годинама издвајањем додатних средстава, јер повећањем броја бициклиста на улицама града, уз остале мере за побошање свеукупног квалитета животне средине, заједнички можемо допринети вођењу здравијег начина живота, смањењу негативног утицаја саобраћаја и побољшању квалитета ваздуха.

 

Том приликомна Новосадском сајму, потписивани су и уговори између удружења „Друштво за промоцију природе Србије” које је спроводило програмску активност и грађана који су у оквиру Јавног позива за подршку набавке бицикла у 2022. години остварили право на новчану подршку у износу од 10.000 динара. Крајњи рок када грађани могу да купе бицикл и донесу потребну документацију је 5. април до 18 часова.

 

Визија Града је да се грађанима укаже на неопходност избора чистијих видова саобраћаја и подстицања коришћења бицикла као еколошки прихватљивог превозног средства.

 

 

Нови Сад, 30. март 2022. године    

Komentari