m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHДодатних 10 милиона КМ за подршку пољопривредној производњи

Додатних 10 милиона КМ за подршку пољопривредној производњи

Датум: 29.03.2022. године

САОПШТЕЊЕ

 

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обезбиједило је додатних 10 милиона КМ за подршку пољопривредној производњи о чему смо раније упознали јавност.

Дио тих средстава, 1.800.000 КМ издвојен је за подршку повртарском сектору.

Министарство пољопривреде жели да новац што прије уплати на рачуне наших повртара, те ће се обрачун вршити на бази прошлогодишње производње поврћа.

У међувремену, Министарство пољопривреде добило је неколико пријава у којим се сугерише да је приликом прошлогодишњег обрачуна премије за поврће било одређених злоупотреба од стране корисника подстицаја.

Министарство ће посредством Републичке управе за инспекцијске послове извршити ригорозну провјеру свих навода и обуставиће исплату додатних средстава за оне произвођаче који буду предмет контроле до окончања инспекцијског надзора.

За све утврђене неправилности биће наложен поврат исплаћених средстава и ти произвођачи ће бити искључени из система подстицаја на одређени период.

Истовремено, наглашавамо да ће Министарство пољопривреде током производне 2022. године интензивније спроводити контроле пријављених површина под поврћем и пријављених количина откупљеног поврћа.

 

Одсјек за информисање и ИТ

Komentari