m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHДобра сарадња Српске и Србије на пољу правосуђа, има простора за унапређење људских права

Добра сарадња Српске и Србије на пољу правосуђа, има простора за унапређење људских права

Датум:  17.05.2021. година

САОПШТЕЊЕ

Добра сарадња Српске и Србије на пољу правосуђа, има простора за унапређење људских права

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић разговарао је данас, у Источном Сарајеву, са Мајом Поповић министарком правде у Влади Републике Србије и Горданом Чомић министарком за људска и мањинска права и друштвени дијалог, о области правосуђа те заштити људских права.

На састанку је оцијењено је досадашања добра сарадња у области правосуђа била успјешна као и да постоји простор за унапређење заштите људских и мањинских права, те је у том смислу, за наредни период, договорена реализација заједничких пројеката, како би се пренијело знање и искуство.

„Договорили смо се да ћемо радити на реализацији пројеката од заједничког интереса и интензивирати нашу сарадњу. Постоји спремност да се регулишу многа питања, од пројеката до законодавства с обзиром на то да су многи закони које имају Република Српска и Србија усклађени, прије свега у смислу да су усаглашени са законодавством ЕУ.

Досадашња сарадња и резултати који су постигнути су основа за будућу сарадњу у интересу Републике Српске и Републике Србије, као и наших грађана“, изјавио је министар Касиповић.

Komentari